Hierbij een aantal nuttige onderhoudstips om zo lang mogelijk en met veel plezier gebruik te kunnen maken van uw fietskleding.

  1. Allereerst is het belangrijk het wasvoorschrift van het product te raadplegen, voordat het gewassen wordt. De aanbevelingen van de fabrikant hebben altijd betrekking op de specifieke eigenschappen van het materiaal. De functionaliteit blijft het beste behouden als wasvoorschriften worden opgevolgd. Hieronder volgt nog een aantal tips die wij u uit ervaring willen meegeven.
  2. Wij raden aan om alle fietskleding in een waszak te wassen, zodat het beschermd wordt tegen ritsen, klittenband en knopen aan andere kledingstukken en ruwe materialen zoals spijkerstof. Apart wassen is natuurlijk ook een optie.       
  3. Gebruik GEEN wasverzachter bij het wassen van uw fietskleding. Het kan de elasticiteit en andere functionele eigenschappen van het materiaal aantasten. Dit geldt voor alle fietskleding, ook onderkleding. Het meest gevoelig voor de effecten van wasverzachter zijn het waterdichte en ademende GORE-TEX®  en het waterafstotende en winddichte WINDSTOPPER® materiaal. Let op! In sommige wasmiddelen zit al wasverzachter bijgemengd. Gebruik ook dit niet!   
  4. Verder is het belangrijk GEEN poederwasmiddel te gebruiken voor het wassen van uw fietskleding. Waspoederresten kunnen achterblijven in het materiaal en daardoor bestaat de kans dat de functionaliteit minder wordt. Gebruik altijd een vloeibaar wasmiddel.
  5. Om te voorkomen dat bacteriën achterblijven en vieze geurtjes ontstaan in uw functionele kleding, kunt u kiezen voor een speciaal wasmiddel, zoals de Micro Wash van Hey of de Basefresh van Nikwax. Beide wasmiddelen zorgen voor een diepere reiniging, waarbij alle bacteriën ook op 30 graden gedood worden.
  6. Voor GORE-TEX® en WINDSTOPPER® materiaal zijn speciale wasmiddelen beschikbaar. GORE-TEX® dient altijd gewassen te worden met Nikwax Tech Wash. Dit wasmiddel tast de functionaliteit van het materiaal niet aan en maakt het brandschoon. Met Nikwax TX. Direct  (zie bijlage) wordt vervolgens de waterafwijzende coating weer teruggebracht. Was uw GORE-TEX® product minimaal twee keer per jaar. Want lichaamsvetten en transpiratieresten kunnen de functionele eigenschappen van het kledingstuk beperken.
  7. Voor WINDSTOPPER® materiaal geldt dat het alleen met Nikwax Tech Wash gewassen moet worden als het water er niet meer vanaf parelt. Vervolgens gebruikt u Nikwax Softshell Proof om de waterafstotende laag terug te brengen op het materiaal. Volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat. Voor de rest kunt u WINDSTOPPER® producten met een vloeibaar wasmiddel wassen.


 
Heeft u nog vragen? Laat het ons weten.

 

Wij wijzen u erop dat Rein Veenendaal Fietsen niet aansprakelijk is voor schade, die is ontstaan door niet opvolgen van wasvoorschriften en/of door het gebruik van niet voorgeschreven wasmiddelen.  

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking